Educatieve illustraties “Buiten spelen”

In opdracht van uitgeverij Noordhof , lineair beeldresearch en Auteur Minke van Dam ontwierp ik voor dit boekje een 40 tal illustraties.

Buiten spelen is een boek uit de serie ‘De kijkdoos’, een serie informatieve boeken met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In tien hoofdstukken wordt ingegaan op vragen als: wat is er leuk aan buiten spelen, waar kun je spelen, hoe speel je veilig en is het gezond?

Het onderwerp wordt ingeleid met een stripachtige kijkplaat van een speelplaats. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto van verschillende spelende kinderen, met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina’s zijn een of meer kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten, in korte zinnen en in de tegenwoordige tijd, zijn geschikt om zelf te lezen en om voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld.

Leesboek Buitenspelen
Leesboek Buitenspelen