tijgerbrood vers uit de oven

Cartoons van Stef Ringoot

Cartoons, wat zijn dat?
Een cartoon of spotprent is een humoristische tekening, soms voorzien van een onderschrift. De afbeelding kan gebruikt worden als commentaar of kritiek op actuele gebeurtenissen of maatschappelijke trends. Oorspronkelijk verschenen de afbeeldingen in kranten en tijdschriften. Vaak als begeleiding van of ander actueel onderwerp.

Cartoons, wat kan je daar mee?
Cartoons zijn tegenwoordig overal inzetbaar. Ze zijn uiterst geschikt om content te verlichten, bespreekbaar te maken of een situatie in een ander daglicht te stellen. Ze kunnen digitaal op social media en websites gebruik worden. Maar ook in tijdschriften, folders, kalenders, enz. Het is zelfs mogelijk om de cartoons op elk gewenst formaat te laten printen. Ideaal als geschenk of giveaway.


Mijn specialiteit
Het maken van dit soort afbeeldingen is een van mijn specialiteiten. Veel van het werk is ontworpen in opdracht van diverse zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Zowel uit Nederland als België. Zo tekende ik cartoons voor jaarkalenders, websites, folders, boeken en speelkaarten. Maar ook op diverse social media en websites verscheen mijn werk. Naast al het werk in opdracht maak ik ook vrij werk.

Cartoons ontwerpen is mijn specialiteit.

Ook voor jouw project?
Jazeker, want bij elk project of verhaal valt wel een leuke of opvallende cartoon te bedenken. Ben je niet helemaal overtuigd en wil je het eerst eens proberen? Dat is heel goed mogelijk want de afbeeldingen onder “eigen werk” zijn, met bronvermelding en een link naar deze site, vrij beschikbaar. Het is ook mogelijk om bestaand werk aan te passen of bijvoorbeeld te voorzien van jouw logo of boodschap.

Wil je contact opnemen met mij.
Wil je een cartoon, illustratie of animatie laten maken, iets laten ontwerpen, een vrijblijvende offerte, meer informatie of iets anders weten … bel me, mail me of stuur een bericht. Bekijk mijn portfolio om snel te weten te komen wat ik voor jouw project kan (be)tekenen.

Laat je verrassen en inspireren door de onderstaande voorbeelden van mijn cartoons en strips.
Klik op een van de plaatjes om de verschillende afbeeldingen binnen het thema te bekijken.

Cartoons in opdracht.
Hieronder vind je voorbeelden van cartoons die ik heb ontworpen voor diverse opdrachtgevers en projecten zoals bureau en jaarkalenders, speelkaarten, boeken, promotiemateriaal en websites.

Jaarkalender Stone 2023
Jaarkalender Stone 2022
Jaarkalender Stone 2021
Jaarkalender Stone 2020
Jaarkalender Stone 2020
Jaarkalender Stone 2019
Jaarkalender Stone 2019
Jaarkalender Deloitte 2017
Jaarkalender 2017 Deloitte
Uitzendbureau BergWerk
Uitzendbureau BergWerk
Armoe de baas
Armoe de baas
Clippers
Clippers
Vonk Brugge
Vonk – Brugge
Cartoons in opdracht van verschillende opdrachtgevers.
Diverse opdrachtgevers
Speelkaarten Stichting Clip
Speelkaarten Stichting Clip

Eigen werk.
De onderstaande cartoons zijn ontworpen in eigen beheer. Ze zijn onderverdeeld in een aantal thema’s. De plaatjes zijn – mits een bronvermelding en een link naar deze site – vrij beschikbaar voor online toepassingen.

Link naar cartoons over diverse onderwerpen 1
Diverse onderwerpen 1
Link naar cartoons over diverse onderwerpen 2
Diverse onderwerpen 2
Link naar spotprenten Apple en Mac
Apple cartoons
Link naar cartoons over social media
Social media cartoons
Link naar cartoons over tandartsen en mondhygiënisten
Tandarts cartoons
Link naar cartoons over zzp'ers
ZZP cartoons
Cartoons over school en onderwijs
School & onderwijs cartoons
Cat&Fish

Het Clip&Claar archief
Clip&Claar was, sinds 2005, een cartoon in opdracht van stichting Cliëntenperspectief (Clip). Vanaf 1 mei 2013 werden de activiteiten van Clip ondergebracht bij Stimulansz, een organisatie voor kennis en advies op het gebied van werk, inkomen, zorg en welzijn. De cartoon verscheen tot en met december 2017 maandelijks op de site en in de digitale NieuwsCliP. De afbeeldingen zijn – met bronvermelding en een link naar deze site – vrij beschikbaar.

Clip & Claar 2005-2010
Clip & Claar 2005-2010
Clip & Claar 2011-2014
Clip & Claar 2011-2014
Clip&Claar cartoons van 2015 tot 2017
Clip&Claar 2015-2017

Strips en stripstroken
Naast cartoons maak ik ook korte stripverhalen van 1 of twee pagina’s en stripstroken. Stripstroken bestaan meestal uit een aantal plaatjes naast elkaar. Ze vertellen samen een kort verhaaltje. Een product onder de aandacht brengen met een korte stripverhaal? Jazeker, dat is mogelijk. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

stripsstroken
stripstroken
Luchtbalon
korte stripverhalen
Strip Familie Mantel
Strip Familie Mantel
Jelle
Strip Omroep NVN
Strip Omroep NVN
Strip Vakantiekkriebels
Strip Vakantiekriebels
Communiceren met stripverhalen

Geanimeerde cartoons
Een geanimeerde cartoon laten maken? Ja, ook dat is mogelijk. Laat je eens inspireren door het bijgevoegde filmpje.