Stef Ringoot, Illustrator voor al uw on- en offline projecten.

Illustraties van Stef Ringoot

Illustraties wat zijn dat?

Een illustratie is een (meestal) visuele toelichting bij een verhaal, een beschrijving of een bewering. Meestal is een illustratie een (digitale) tekening bij een geschreven verhaal. De illustratie beeldt dan een fragment uit waardoor de lijn van het verhaal zichtbaar wordt voor de lezer of de sfeer van het verhaal wordt geaccentueerd. Een illustratie is dan een visuele uitleg of verduidelijking. Kinderboeken en wetenschappelijke verhandelingen worden vaak met illustraties verluchtigd. (Bron Wikipedia)

Als illustrator ontwerp ik illustraties voor al uw projecten.

Ik maak kleurrijke, vrolijke en opvallende (digitale) illustraties voor al jouw on- en offline projecten. Een van mijn specialiteiten is het maken van educatieve illustraties. Dit zijn afbeeldingen die de lesstof in lesboeken verduidelijken en ondersteunen op een speelse manier. Ze maken lesboeken luchtiger en leren leuker.

Daarnaast maak ik ook redactionele en informatieve illustraties die zorgen voor verheldering, uitleg of commentaar bij een artikel of tekst en de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelen.

Redactionele illustraties zijn er in verschillende soorten en maten. Van gewone tekeningen en cartoons tot infographics en grafieken. Waarom geen op maat gemaakte illustratie gebruiken voor de header van je website in plaats van een stockfoto? Of de inhoud van je blog of boek leuker maken met een paar opvallende en bij de inhoud passende plaatjes. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen visueel zijn ingesteld en dat een illustratie naast een tekst ervoor zorgt dat de inhoud beter wordt onthouden.

Van illustratie naar animatie

En als stilstaand beeld niet voldoende is. Dan kan het ook nog met animatie. Bijvoorbeeld met Explanimations, dit zijn bewegende infographics jouw boodschap nog beter verduidelijken.

Illustraties zijn er in alle vormen en maten
Illustraties zijn er in alle vormen en maten

Wil je contact opnemen met mij.
Wil je een cartoon, illustratie of animatie laten maken, iets laten ontwerpen, een vrijblijvende offerte, meer informatie of iets anders weten … bel me, mail me of stuur een bericht. Bekijk mijn portfolio om snel te weten te komen wat ik voor jouw project kan (be)tekenen.

Educatieve illustraties

Het maken van educatieve illustraties is een van mijn specialiteiten. Zo maakte ik onder andere werk voor Uitgeverij Plantyn (Belgie), Noordhoff, Malmberg, Meulenhoff, Zweisen en Breingeheimen. Laat je inspireren voor je eigen project door de afbeeldingen in de onderstaande galerijen.

Illustraties voor De Wiskanjers
Uitgeverij Plantyn
De Wiskanjers Twist
Illustraties voor De Taalkanjers
Uitgeverij Plantyn
De Taalkanjers Twist
Illustraties voor Wereldoriëntatie.
Uitgeverij Plantyn
Wereldoriëntatie
Illustraties voor Naut, Meander
en Brandaan
Naut, Meander
en Brandaan
Lesboek beeld en geluid
Lesboek Topklassers
Beeld en geluid
leesboek Buitenspelen
Noordhoff
leesboek Buitenspelen
Illustraties lesboek Breingeheimen
Illustraties lesboek Breingeheimen
Cartoons over social media
Educatieve spelborden
PBS in de klas
Illustraties voor Pico Piccolo leerspel
Illustraties Pico Piccolo
Illustraties Taalcursus
Wiskanjers kaartenbox
Wiskanjers kaartenbox

Redactionele illustraties

Stichting De Linde
informatiemap
Sloebieland
Voorbeelden van Infographics
Infographics
Op rust doos
Op rust doos
Cover ontwerp
Key Result
Key Result

Nog meer illustraties

Naast educatieve en redactionele illustraties is er nog veel meer mogelijk op illustratief gebied. Denk bvb aan wenskaarten of illustraties voor een website. Maar ook het ontwikkelen van een figuurtje of character die uw merk of product vertegenwoordigt behoort tot de mogelijkheden. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

Geïllustreerde routekaart
Geïllustreerde routekaart
Clip-Art
Clip-Art
zoekplaten
Zoekplaten
web illustraties
Web illustraties
Voorbeelden van Wenskaarten
Wenskaarten
Figuur en character ontwerp
illustraties in opdracht
Illustraties in opdracht
Illustraties in opdracht van De Linde
Illustraties De Linde
De innovatieve KMO
De innovatieve KMO
Armoe de baas
Armoe de baas
Clippers
Clippers

Animaties

Van illustratie naar animatie. Door mijn werkwijze is dat niet zo’n heel grote stap. Laat je eens inspireren door de onderstaande animaties. Neem eens geheel vrijblijven contact op om de mogelijkheden voor jouw project te bespreken.