Over Stef’s Portfolio

In dit portfolio zegt een afbeelding meer dan 1000 woorden. Met een originele cartoon, educatieve illustratie, redactionele afbeelding, strip, animatie of vormgeving krijgt uw product een bijzondere uitstraling! Met een in het oog springend grafisch of ruimtelijk ontwerp ontvangt uw project de aandacht die het verdiend. Al deze zaken en nog veel meer kan ik, als illustratief, grafisch en ruimtelijk vormgever voor u ontwerpen. Laat je verrassen door een aantal voorbeelden op deze pagina.

Ik ontwerp als Illustratief vormgever o.a. illustraties, cartoons, strips, (web)animaties, wenskaarten, enz… . Dit doe ik voor diverse opdrachtgevers in Nederland en België. Mijn werk wordt gebruikt voor verschillende on- en offline projecten, educatieve uitgaven, boeken, media uitingen en alle andere soorten (digitale) publicaties.

Ik ben als grafisch vormgever ook gespecialiseerd in het ontwerpen van groot formaat afbeeldingen en toepassingen, zoals Pop-Up, Roll-Up en andere soorten presentatie systemen. En in het opmaken van folders, brochures, logo’s, flyers, enz …

Als 3-dimensionaal en ruimtelijk vormgever ontwerp ik onder andere unieke presentatie systemen, aankondigingsborden, decors, praalwagens, beurs stands en 3 dimensionale visualisatie.

Veel mogelijkheden

 • Illustraties voor folders, brochures, flyers, enz …
 • Digitale illustraties voor social media, websites en online toepassingen.
 • Educatieve illustraties voor lesmateriaal en boeken.
 • Redactionele illustraties voor alle soorten media.
 • Ontwerp van wenskaarten, kerstkaarten, enz ….
 • Cartoons en strips voor alle soorten publicaties.
 • Ontwerp van groot formaat presentatie systemen.
 • Vormgeving van folders, brochures, flyers, enz …
 • Grafische vormgeving van visitekaartjes, logo’s, enz …
 • Ontwerp van praalwagens en (theater)decors.
 • Animatie voor web sites en andere media.
 • Explanimations en infographics
 • Ruimtelijke vormgeving.
Stef Ringoot, de auteur van deze site.

Illustratieve vormgeving

Het ontwerp van digitale illustraties is mijn specialiteit. De gebruikte digitale vector techniek laat toe om de illustraties voor elk denkbaar medium in te zetten. Zowel in print als online. Met een opvallende illustratie in een persoonlijke tekenstijl maak je jouw boodschap duidelijker bij de lezer. Illustraties maken folders, brochures, websites en boeken luchtiger en versterken de boodschap. Ook lesboeken, educatief materiaal en redactionele uitgaven hebben baat bij opvallende tekeningen en afbeeldingen omdat ze de inhoud beter begrijpbaar maken.

Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden. In het archief van deze site vind je nog veel meer voorbeelden en inspiratie

Grafische vormgeving

Als grafisch vormgever ben ik onder andere gespecialiseerd in het opmaken van groot formaat afbeeldingen. Maar ook alle ander dtp werkzaamheden zijn uiteraard mogelijk. Denk hierbij aan het opmaken van folders, brochures, kalenders of het ontwerp van een logo. In combinatie met een opvallende illustratie of afbeelding wordt uw ontwerp extra uniek en opvallend.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van werk gemaakt in opdracht van diverse Nederlandse en Belgische opdrachtgevers. In het archief van deze site vind je nog veel meer voorbeelden en inspiratie

Ruimtelijke vormgeving

Voor verschillende praalstoeten in België ontwierp ik, als ruimtelijk vormgever, meerdere praalwagens. Maar ook met het ontwerp van een decor voor theater of met een stand voor een beurs of presentatie kan ik u van dienst zijn.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van werk gemaakt in opdracht van diverse Nederlandse en Belgische opdrachtgevers. In het archief van deze site vind je nog veel meer voorbeelden en inspiratie

Kijk en ontdek

De onderstaande afbeelding toont een kleine selectie van mijn werkzaamheden als illustratief grafisch en ruimtelijk vormgever. De voorbeelden zijn gemaakt in opdracht van verschillende zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Neem ook eens een kijkje in het archief van deze site en laat u inspireren door nog veel meer voorbeelden.

Op de nieuwspagina kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van mijn werk. Deze nieuwsbrief verschijnt 2 x per jaar.

Fotocollage met een aantal mogelijkheden van Stef Ringoot. Cartoons, illustraties, animaties, vormgeving

1; Opberg map 2; Geboortedoos 3; Mascotte 4; Geboortekaart 5; Mok met opdruk 6; Kerstkaart 7; visitekaartje 8; Kerstkaart 3d 9; Folder 10. Postkaart 11. Kaartspel 12. Wenskaart 13. Uitnodiging.