Een campagne voor respect? Dat is niet nieuw.

Niet nieuw, maar misschien wel harder nodig dan ooit. Corona splijt de samenleving. Er komen verkiezingen aan waar een paar partijen weer heel erg harde dingen gaan roepen. We gaan weer tegen elkaar schreeuwen op social media. We gaan weer wijzen naar groepen. Naar links en naar rechts, naar die anderen. We gaan de redelijke argumenten weer overschreeuwen. Maar, wat hebben we aan dat geschreeuw? Je wint er niets mee. Je verliest er des te meer mee. Bedenk vooral hoe raar een verjaarsfeestje zou verlopen als we zo tegen elkaar zouden schreeuwen als op de social media.

Laten we daarom in online discussies stoppen met op de man spelen en vooral redelijke argumenten gebruiken in goed opgebouwde betogen. Dat respect verdien jij van die ander en die ander van jou.

Je wint met respect. Je wint door te groeien en boven jezelf uit te stijgen. De samenleving wint als we elkaar weer met respect gaan behandelen. En dat geldt ook voor de schreeuwpolitici.

Help ons (Hedzer Kooistra en ikzelf) de hashtag #jewintmetrespect te doen groeien. Gebruik de hashtag op alle social media waar mensen niet respectvol reageren, gebruik het logo, deel dit bericht en steun onze campagne.

Gebruik ook de onderstaande afbeeldingen op jouw social media. (Klik op een afbeelding en download het geopende bestand. De pdf wordt automatisch gedownload naar je download map)

logo .jpg (witte achtergrond)
logo .png (vrijstaand)
logo.pdf (vector)
Illustratie met logo .jpg (witte achtergrond)
Illustratie logo .png (vrijstaand)
Illustratie logo .pdf (vector)