Illustratue Stef Ringoot aan zijn bureau

Van schets tot afgewerkt ontwerp 2

Link naar mij film op YouTube waarin je leert hoe ik mijn illustraties maak.
Klik op het plaatje, bekijk het filmpje en zie hoe mijn illustraties tot stand komen

In een eerdere post kon je al lezen hoe ik van een schets een uitgewerkte illustratie maak. Wil je liever zien hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan dan op het bovenstaande plaatje en bekijk het filmpje op YouTube.

In deze film toon ik hoe elk ontwerp begint met het maken van een heleboel schetsen in mijn schetsboek. Op basis van een onderwerp, tekst of idee worden er verschillende schetsontwerpen gemaakt. Folders, brochures en andere grafische media uitingen worden vervolgens verder afgewerkt met programma’s als Adobe Indesign en Adobe Photoshop.

Illustraties worden altijd digitaal getekend met behulp van Adobe illustrator. Deze arbeidsintensieve werkwijze laat toe om de illustraties voor allerlei doeleinden in te zetten. Zodoende zijn ze geschikt voor zowel analoge als digitale publicaties en kunnen ze makkelijk vergroot en verkleind worden zonder kwaliteitsverlies. 10 x 10 cm is geen probleem, 1 x 1 meter ook niet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *